Parti MTB Academy

"Célunk kerékpározás és a sportolás szeretetének átadása, hiszen a sport mindenre megtanít! Egészséges életmódra, kitartásra, fair playre, környezettudatosságra és még sorolhatnám... Emellett nem titkolt célunk a jövő bajnokainak, olimpikonjainak a felfedezése. Én is itt kezdtem a pályafutásom és most igyekszem továbbadni azt a 25 év tapasztalatot, amit a sportban szereztem profiként."

Parti András, 4x-es Olimpikon 23x-os Magyar Bajnok, a csapat vezetőedzője.

A foglakozásokra azon 8-16 év közötti gyerekeket várjuk, akik stabil kerékpározási tudással rendelkeznek! Tudjon egyenesen menni, fékek, váltó alapszintű kezelésének ismerete elvárás. E mellet már csak a lelkesedés szükséges, a többi a mi feladtunk. ;-)

A résztvevők az alábbi területeken fognak fejlődni:

 • Egyensúly érzék

 • Kanyarodás technika

 • Fékezés technika

 • Helyes váltás

 • Egyhelyben állás

 • Egyhelyben ugrálás

 • Bunny hopp

 • Ha ezeket kipipáltuk, van még a tarsolyunkban mit tanítani, felső határ nincs! ;-)

A Trek csapat tagság a Trek Sport Egyesület tagsági jogviszonyát jelenti. Ez nem jár feltétlenül együtt a Parti MTB Academy foglalkozásokon való részvétellel, bár szerintünk így lenne célszerű. Tehát járhat egy gyerek a Parti MTB Academy foglalkozásaira úgy hogy nem tagja az egyesületnek, illetve lehet valaki úgy egyesületi tag, hogy nem jár a Parti MTB Academy foglalkozásaira!

A Trek csapat az alábbi támogatásokat, lehetőségeket nyújtja a Parti MTB Academy-re járó utánpótlás korú sportolónak 2024-ben:

 1. Kerékpározásra alkalmas időben, minden év március közepétől azonos év október végéig hetente kétszer legalább 1 órás szervezett és szakember által vezetett edzést tart. Az edzések helyét külön egyeztetés alapján hirdeti ki.

 2. Az XCO Utánpótlás Magyar Kupa sorozat összes állomására és az XCO Utánpótlás Magyar Bajnokságra csapatbusszal elszállítja a Sportolót (a csapat szállító kapacitásának mértékéig, azaz max. 8 főt tudunk elszállítani), szállást szervez, és segíti a Sportolót a pályajárás illetve a verseny napján.

 3. Amennyiben a fenti versenyek közül valamelyiken a Sportoló dobogós helyezést ér el, az Egyesület kifizeti a Sportoló befizetett nevezési díját, a versenyt követő 10 napon belül.

 4. Amennyiben a mezgyártási határidők lehetővé teszik és a résztvevő befizeti az éves tagsági díjat, akkor a Sportoló rendelkezésére bocsátja az adott évi kerékpáros csapatmezt, mely egy rövid ujjú felsőből áll.

 5. A Sportolónak lehetőséget biztosít az adott évre részére kibocsátott Academy Kártyával az Egyesület hivatalos üzletében, a Nella Kerékpárcentrumban (www.nella.hu) történő vásárlások esetén 10% árengedményre.

 6. A Sportoló saját részére a Nella Kerékpárcentrumban vásárolt TREK kerékpár esetében 15% kedvezményt biztosít.

 7. A licence kiváltásával kapcsolatos adminisztrációs feladatokat elvégzi az Egyesület és az éves licence díját kifizeti, amennyiben a Versenyző március 1-ig leadja a kitöltött és sportorvos által lepecsételt licence kérő lapot.

 8. Az Egyesület által szervezett nyári Bringás Gyerektáborok részvételi díjából 10% kedvezményt biztosít.

A Trek csapat elvárásai az utánpótlás korú sportolóval szemben:

 1. Minden esetben megfelelő állapotú kerékpárral érkezik az edzésekre, versenyekre. Bukósisak viselése minden a csapathoz köthető (kerékpáros) eseményen kötelező!

 2. Dobogós helyezés esetén részt kell venni az eredményhirdetésen és minden esetben a csapat mezében kell felmenni a pódiumra. (amennyiben még nincs neki, akkor az egyesület biztosít mezt)

 3. Versenyen való részvételi, utazási szándékát minden esetben a megadott határidőig jelzi a csapat vezetősége felé.

 4. A tanfolyami díjat rendszeresen, időben befizeti.

 5. Amennyiben a sportolás, edzés, versenyzés közben kép és/vagy hangfelvétel készül a sportolóról, akkor ezeken a felvételeken való megjelenésért semmiféle anyagi ellenszolgáltatást nem kér, és hozzájárul, hogy a felvételeket az Egyesület reklám és hír anyagaiban felhasználja.

 6. Az adott versenyszezon megkezdése után csapatot csak a megkezdett versenyszezon végeztével, a következő versenyszezon megkezdése előtt vált.

Amennyiben további kérdésed van szívesen állunk rendelkezésedre a "Hol vagyunk?" oldalon látható kommunikációs csatornákon!

A Parti MTB Academy foglalkozásokon való részvétel ára, részletei

A gombra kattintva olvashatod a tanfolyami részvétel feltételeit. Kérjük figyelmesen olvasd el, mielőtt gyermekeddel, vagy önállóan eljössz hozzánk.