Részvételi szabályok a Parti MTB Academy edzésein

Felszerelés

A foglalkozásokon csak az vehet részt, akinek szülője, gondviselője aláírta a felelősségvállalási nyilatkozatot. A foglalkozáson való részvétel kritériuma két működő fékkel rendelkező, terepre alkalmas külsőkkel felszerelt kerékpár. Otthon mindenki fújja fel megfelelőre a kerekeit és szükség esetén a rugós tagokat.
Az edzésen kötelező a becsatolt fejvédő használata, valamint kerékpáros kesztyű használata javasolt.
A foglalkozásokon SPD pedál "üzembiztos" használata, vagy amennyiben ez még nem megy, taposópedál használata javasolt.

A foglalkozások időtartama

A foglalkozásokat március elejétől (a jelentkezők számától függően) április végéig és csütörtökönként 17:00-as kezdettel és szombatonként 10:00-ás kezdettel tartjuk. A csoport minimális induló létszáma 6 fő. Ebben az időszakban mindenképpen szabad téren tartjuk az edzéseket. Az időpont extrém időjárás esetén változhat (vagy akár törlésre is kerülhet az edzés), amiről az edzésre járót időben értesítjük.
A foglalkozások kb. 60 perc hosszúak.
Az őszi/téli időszak esetleges fedett edzéseiről az edzésre járók igényeinek függvényében döntünk.​

A foglalkozások helyszíne

Az edzéseket alapesetben a III. kerület Testvérhegyi hegyoldalban (Bro Hill) lesznek. Találkozó III. kerület Kubik utca felső részén a Jégcsarnok felett (///megnézi.megtalál.diadal) Bizonyos időjárási körülmények, vagy edzéstechnikai okok miatt, előfordulhat, hogy nem itt lesz az edzés, de erről minden edzésre járót előre értesítünk.

Tudásszint

Az edzéseken nem a kerékpározás alapjaira tanítjuk a gyermekeket, hanem magasabb szintű tudást szeretnénk átadni. Ezért előfordulhat, hogy azt a jelentkezőt, aki nem tud alapvető kerékpár irányítási műveleteket kivitelezni, eltanácsoljuk az edzések látogatásától.

Kommunikáció

A foglalkozásokkal kapcsolatos kommunikáció elsősorban egy zárt Facebook csoportban zajlik, ez lehet a részt vevő gyermek fiókja vagy a szülőé. A zárt csoporthoz való hozzáférést az első edzésen átadjuk a részt vevőknek. Csak olyan gyermek vehet részt az edzésen, akinek a szülője, gondviselője kinyomtatva és aláírva az első edzés kezdetekor átadja az edzőnek a felelősség vállalási nyilatkozatát. (Ezt a nyilatkozatot a lap aljáról tudod letölteni)

Időjárás

A foglalkozásokat kisebb eső esetén megtartjuk, ha hosszú folyamatos esőzésre, vagy viharra van kilátás, akkor vagy elmarad, vagy más helyszínen tudjuk megtartani, erről időben értesítünk minden résztvevőt.

Részvételi díj

Kétféle részvételi lehetőséget kínálunk.

1. Hagyományos, havidíjas rendszer: A foglalkozásokon való részvétel díja 18 000.-Ft/hó.
A foglalkozások díját havonta kell fizetni, minden résztvevő a jelentkezést követően számlát kap a befizetéshez.
A részvételi díj egy hónapra (átlagosan 8 edzésre) értendő, ha valaki bármilyen ok miatt nem vesz részt valamelyik foglalkozáson, akkor nem tudjuk sem részben, sem egészben visszatéríteni a díjat.

2. Bérletes rendszer: 8 alkalmas bérletet lehet vásárolni, amellyel bármelyik 8 edzésen részt lehet venni. A bérlet a vásárlás napjától a 8. edzés végégig, vagy 60 napig érvényes, tehát a 8 edzésen két hónapon belül kell részt venni. A 8 alkalmas bérlet ára 22 000.-Ft. Amennyiben a gyermek bármilyen ok miatt nem tud részt venni 60 napon belül a 8 foglalkozáson, akkor nem tudjuk sem részben, sem egészben visszatéríteni a bérlet árát.

Az első két edzés díjmentes!

Részvételi díj tartalma

Hetente kétszer 60 perces kerékpáros foglalkozás a kijelölt helyről indulva és oda megérkezve. A foglalkozásokat szakképzett edzők vezetik, folyamatosan fejlesztik a részt vevő gyerekek kerékpáros tudását és kondícióját.

A részvételi díj nem tartalmazza

A hétvégi versenyeken, túrákon vagy táborokon való részvételt. Természetesen a foglalkozásra járók is részt vehetnek ezeken az eseményeken, csak ez mindig külön egyeztetést igényel.

​Az edzéseken való részvételen túl lehetőség van a Trek SE tagjává válva az egyesület színeiben versenyezni!

Ehhez szükséges az éves tagdíj befizetése (ami az akadémiára járó 18 év alattiak számára 20 000.-Ft/év), valamint a kerékpáros licenc kiváltása ami sportorvosi vizsgálatot is igényel. Ez utóbbit határozottan előnyösnek tartjuk minden, az edzésre érkező gyermek számára, hiszen első az egészség!

A licenc előnyei:

  • A licenchez kerékpáros baleset-, és felelősség biztosítás is tartozik Magyarország területén.

  • A versenyek nagy részén csak érvényes versenyzői licenc birtokában lehet indulni.

  • A Magyar Kerékpáros Szövetségnél is regisztrált sportoló leszel.

Amennyiben további kérdésed van szívesen állunk rendelkezésedre az elérhetőségünk oldalon látható kommunikációs csatornákon! Amikor a Jelentkezési űrlap gombra kattintasz, akkor egy űrlapot kell kitöltened a gyermek és gondviselője adataival.