Részvételi szabályok a Trek SE piliborosjenői edzésein

Felszerelés

A foglalkozásokon csak az vehet részt, akinek szülője, gondviselője aláírta a felelősségvállalási nyilatkozatot. A foglalkozáson való részvétel kritériuma két működő fékkel rendelkező, terepre alkalmas külsőkkel felszerelt kerékpár. Otthon mindenki fújja fel megfelelőre a kerekeit és szükség esetén a rugós tagokat.
Az edzésen kötelező a becsatolt fejvédő használata, valamint kerékpáros kesztyű használata javasolt.
A foglalkozásokon SPD pedál "üzembiztos" használata, vagy amennyiben ez még nem megy, taposópedál használata javasolt.

A foglalkozások időtartama

A foglalkozásokat keddenként 17:00-as kezdettel tartjuk. A csoport minimális induló létszáma 4 fő. Mindenképpen szabad téren tartjuk az edzéseket. Az időpont extrém időjárás esetén változhat (vagy akár törlésre is kerülhet az edzés), amiről az edzésre járót időben értesítjük.
A foglalkozások kb. 60 perc hosszúak.
Az őszi/téli időszak esetleges fedett edzéseiről az edzésre járók igényeinek függvényében döntünk.​

A foglalkozások helyszíne

Az edzéseket alapesetben Piliborosjenő külterületén tartjuk. Találkozó Pilisborosjenő, Prohászka Ottokár utca végén lévő focipályánál. (///pirul.szürke.ívelt) Bizonyos időjárási körülmények, vagy edzéstechnikai okok miatt, előfordulhat, hogy nem itt lesz az edzés, de erről minden edzésre járót előre értesítünk.

Tudásszint

Az edzéseken nem a kerékpározás alapjaira tanítjuk a gyermekeket, hanem magasabb szintű tudást szeretnénk átadni. Ezért előfordulhat, hogy azt a jelentkezőt, aki nem tud alapvető kerékpár irányítási műveleteket kivitelezni, eltanácsoljuk az edzések látogatásától.

Kommunikáció

A foglalkozásokkal kapcsolatos kommunikáció elsősorban egy zárt Facebook csoportban zajlik, ez lehet a részt vevő gyermek fiókja vagy a szülőé. A zárt csoporthoz való hozzáférést az első edzésen átadjuk a részt vevőknek. Csak olyan gyermek vehet részt az edzésen, akinek a szülője, gondviselője kinyomtatva és aláírva az első edzés kezdetekor átadja az edzőnek a felelősség vállalási nyilatkozatát. (Ezt a nyilatkozatot a lap aljáról tudod letölteni)

Időjárás

A foglalkozásokat kisebb eső esetén megtartjuk, ha hosszú folyamatos esőzésre, vagy viharra van kilátás, akkor vagy elmarad, vagy más helyszínen tudjuk megtartani, erről időben értesítünk minden résztvevőt.

Részvételi díj

A foglalkozásokon való részvétel díja 10 000.-Ft/hó. A foglalkozások díját havonta kell fizetni, minden résztvevő a jelentkezést követően számlát kap a befizetéshez.

A részvételi díj egy hónapra (átlagosan 4 edzésre) értendő, ha valaki bármilyen ok miatt nem vesz részt valamelyik foglalkozáson, akkor nem tudjuk sem részben, sem egészben visszatéríteni a díjat.

Az első havi edzés díjmentes!

Részvételi díj tartalma

Hetente kétszer 60 perces kerékpáros foglalkozás a kijelölt helyről indulva és oda megérkezve. A foglalkozásokat szakképzett edzők vezetik, folyamatosan fejlesztik a részt vevő gyerekek kerékpáros tudását és kondícióját.

A részvételi díj nem tartalmazza

A hétvégi versenyeken, túrákon vagy táborokon való részvételt. Természetesen a foglalkozásra járók is részt vehetnek ezeken az eseményeken, csak ez mindig külön egyeztetést igényel.

​Az edzéseken való részvételen túl lehetőség van a Trek SE tagjává válva az egyesület színeiben versenyezni!

Ehhez szükséges az éves tagdíj befizetése (ami az akadémiára járó 18 év alattiak számára 20 000.-Ft/év), valamint a kerékpáros licenc kiváltása ami sportorvosi vizsgálatot is igényel. Ez utóbbit határozottan előnyösnek tartjuk minden, az edzésre érkező gyermek számára, hiszen első az egészség!

A licenc előnyei:

  • A licenchez kerékpáros baleset-, és felelősség biztosítás is tartozik Magyarország területén.

  • A versenyek nagy részén csak érvényes versenyzői licenc birtokában lehet indulni.

  • A Magyar Kerékpáros Szövetségnél is regisztrált sportoló leszel.

Amennyiben további kérdésed van szívesen állunk rendelkezésedre az elérhetőségünk oldalon látható kommunikációs csatornákon! Amikor a Jelentkezési űrlap gombra kattintasz, akkor egy űrlapot kell kitöltened a gyermek és gondviselője adataival.